riannev.reismee.nl

Bye Bye Bali

Agnes is inmiddels alweer bijna in Nederland, het zonnetje heeft zich de laatste dagen weinig laten zien, de schoolopdrachten zijn afgerond en mijn koffer is al half ingepakt: tijd om naar Thailand te gaan. Maar voordat ik morgen in het vliegtuig stap zal ik nog even mijn laatste weken Bali voor jullie samenvatten.

De hoogtepunten waren toch wel de vakantie naar Lombok en Gili Trawangan en mijn vakantie naar Java. De eerste vakantie bestond voornamelijk uit lekker relaxen en gezelligheid op één van de mooiste stranden die ik ooit heb gezien. Het hele sfeertje op Gili Trawangan is erg relaxed en gezellig. Een prima vakantie dus om ons bruine kleurtje even goed bij te werken.

De vakantie naar Java was iets waar ik heel erg naar uit keek en wat echt heel erg gaaf was. In tegenstelling tot de vorige vakantie was dit er eentje waar rust momenten niet echt voorkwamen. We begonnen Java in Yogjakarta waar we de eerste dag aankwamen. We hebben deze dag gelijk een tour geboekt voor de dag erna. De wekker op 04.00 omdat we om 04.30 opgehaald worden om de Borobudur en Prambanan tempels te bezoeken. We gingen expres zo vroeg omdat er dan nog geen lokale toeristen bij de tempel zijn. Zodra die er zijn kan je namelijk niet meer rustig rondkijken omdat iedereen dan aan je loopt te trekken en met je op de foto wil. Doordat het nog zo vroeg was hing er een hele mysterieuze sfeer wat erg mooi was. Erg bijzonder om de Borobudur te zien, iets waar ik erg benieuwd naar was!

Dag 2 ging om 06.00 de wekker omdat we om 07.00 met de trein naar Surabaya gingen. We moesten zo\'n 5 uur in de trein en hadden dan ook maar besloten om executive class te boeken aangezien we graag airco wilden. Erg luxe stoelen en een prima treinreis. Surabaya was voor ons een tussenstop en hier is verder ook niet heel veel te doen, vandaar dat we maar besloten om een keer naar de bioscoop te gaan in Indonesië, erg leuk!

De volgende ochtend zijn we met de public bus naar Probolingo gereden waar onze tourguide al op ons stond te wachten. Met een klein gammel busje zijn we helemaal naar boven gereden, naar een plaatsje met prachtig uitzicht op de Bromo vulkaan. Zo hoog was het natuurlijk een stuk kouder en aangezien we de volgende ochtend voor zonsopkomst al weg gingen (en we niet echte veel warme kleding mee hadden) hebben we winterjassen gehuurd en zelfs mutsen gekocht. En ja, deze hebben we ook daadwerkelijk gebruikt. De volgende ochtend om 3.30 de wekker om met de Jeep naar een uitkijkpunt te rijden. Hier zie je erg mooi de zon opkomen achter de Bromo vulkaan. Na deze mooie zonsopkomst zijn we terug gereden naar de voet van de vulkaan. Het eerste stuk zijn we te paard naar boven gegaan en het laatste stuk tot de krater hebben we gelopen. Erg bijzonder om boven aan een krater te staan, erg hoog (stiekem ook een beetje eng) maar erg mooi! Die middag hebben we nog zo\'n 5 uur gereden naar ons volgende hotel waar we de laatste nacht Java doorbrachten.

De laatste ochtend werden we weer om 04.00 opgehaald bij het hotel, dit keer om het Ijen plateau te bezoeken. Hierna was het alweer het einde van de paar dagen Java, we zijn met de ferry terug gegaan naar Bali en hebben de bus gepakt naar het hotel waar we compleet gebroken aankwamen door alles wat we in Java hadden gedaan.

De vakantie met al het vroege opstaan had er flink ingehakt want na Java heb ik een paar dagen goed ziek op bed doorgebracht. Verder bestonden de laatste twee weken Bali voornamelijk uit onze schoolopdrachten afronden, nog een keertje naar het strand en de verjaardag van Yvette en mij vieren, erg leuk! Ook hebben we al van de nodige mensen afscheid moeten nemen wat wel heel erg jammer is.

Vanmiddag ga ik nog een laatste keer naar Kuta om de laatste souvenirs te kopen en nog gezellig wat te eten. Morgen vlieg ik naar Bangkok en maandag komen ook Sara en Inge daar aan. We hebben dan nog een weekje voor school begint dus kunnen mooi wat leuke dingen doen en even wennen aan alles daar.

Wat was Bali leuk, mooi en bijzonder. De tijd is voorbij gevlogen en wat hebben we ons vermaakt! Dit neemt echter niet weg dat ik erg veel zin heb om naar Thailand te gaan en ik benieuwd ben naar alle avonturen en mooie reizen die we daar weer mee gaan maken.

Tot in thailand!

Liefs