Time flies..
... when you\'re having fun! Meer dan een maand geleden sinds mijn laatste reisverslag, we zijn inmiddels klaar met school en over 2,5 week vlieg ik naar huis, tijd dus voor een nieuw reisverslag!
Afgelopen weken hebben we zeker niet stil gezeten en genoeg leuke tripjes ondernomen. De afstanden zijn hier allemaal een stuk langer en de weekenden een stuk korter dan in Bali, maar gelukkig hadden we tijd om een paar dagen naar Chiang Mai, een stad in het noorden, te gaan. Hier hebben we een van de leukste dingen gedaan tijdens ons verblijf hier in Thailand, we hebben een dag geleerd om olifanten te trainen.
\'s Ochtends werden we opgehaald bij onze homestay en werden we naar Woody gebracht, die toeristen leert met olifanten om te gaan om zo geld te verdienen om de olifanten te kunnen onderhouden. Het is totaal niet toeristisch wat het erg leuk maakt! Als eerste leerden we termen die we moesten gebruiken bij de olifanten, zo betekend \'yok khaa\' been omhoog en \'soeng\' hoger. Termen die echt nodig zijn wil je op de rug van een olifant komen. Doordat wij het al zagen gebeuren alle termen te vergeten stonden onze handen en armen volgeschreven met de woorden die we vooral niet wilden vergeten (stop en langzamer waren populair). Na deze korte les was het tijd om de olifanten te voeren, poep te scheppen (jep) en te leren op de olifant te komen. Nou kan ik je vertellen, dat is nog zo makkelijk niet haha! Na een paar keer op en af de olifant en onze geleerde termen in praktijk gebracht te hebben gingen we een tocht op de rug maken. Daarna was het tijd om de olifanten te wassen in de rivier en met ze te zwemmen. Een hele gave ervaring en heel erg veel spierpijn later werden we eind van de dag weer naar onze homestay gebracht.
Naast Chiang Mai vonden we het ook wel weer eens tijd om ons kleurtje bij te werken en op het strand te liggen dus zijn we voor een paar dagen naar Koh Samet geweest. We boeken bijna nooit een hotel van te voren en we lazen dat er op Koh Samet genoeg homestays te vinden waren, dus ook dit keer gingen we gewoon op pad. We vonden het al enigszins druk op de boot en toen we een poster zagen met de aankondiging van een beach festival werden we toch een beetje bang. Het festival bleek inderdaad die avond te zijn en het hele eiland zat volgepakt met mensen, de kans op een kamer zagen we al aan ons voorbijgaan. Helemaal toen andere backpackers, die ook niet van het festival wisten, twee kamers voor onze neus wegkaapten. Geluk hadden we, want terwijl we van homestay naar homestay liepen en overal uitgelachen werden toen we vroegen naar een kamer, was er iemand die ons riep omdat hij nog wel een kamer had. Het was een bloedheet zolderkamertje zonder raam, maar we waren al lang blij dat we iets hadden. Op het eiland hebben we lekker een paar dagen op het strand gelegen en Sara\'s verjaardag gevierd.
Afgelopen week zijn we alweer naar het strand geweest, dit keer Ko Chang. Een heel mooi tropisch eiland en een stuk groter dan Koh Samet. Het weer was dit keer helaas niet erg mooi, dus we hebben maar één middag op het strand kunnen liggen. Ook deden we op Koh Chang nog een thaise kookles (kadootje voor Sara\'s verjaardag), wij koken nu dus de lekkerste thaise curry\'s en soepjes!
In tegenstelling tot Nederland houd het Thaise klimaat zich prima aan zijn woord, op het moment dat het regenseizoen zou moeten beginnen begon hij ook echt. We hebben bijna elke dag regen en het zonnetje laat zich helaas nog maar bar weinig zien. De temperatuur is gelukkig ook wat gedaald waardoor het niet meer zo bloedheet is buiten! Het begin van het regenseizoen betekend hier ook het begin van een nieuw schooljaar wat weer betekend dat de campus nu echt belachelijk druk is. Doordat de mensen hier netjes achter elkaar in de rij gaan staan voor de liften, staat er nu dus regelmatig een meterslange rij aan mensen op de benedenverdieping.
Met nog 2,5 week te gaan is mijn tijd in Thailand bijna voorbij. Vandaag en morgen is het tijd om op te ruimen, schoon te maken en koffers te pakken. Vervolgens vertrek ik dinsdag ochtend naar Cambodja waar ik een kleine twee weken alleen rond ga reizen. Ik heb niet eerder alleen gereist dus ik ben erg benieuwd hoe het gaat bevallen! Na Cambodja ga ik terug naar Bangkok om vanaf daar naar Amsterdam te vliegen. Zin om naar huis te gaan heb ik nog absoluut niet, maar een keuze ook niet want Augustus begin ik al met mijn stage!
Dit was het voor nu, Ik beloof na Cambodja nog een reisverslag online te zetten en dan is het echt voorbij!
Liefs