Bloedzuigers en zwemmen met Dory
In mijn vorige verslag vertelde ik al dat ik een jungle tour zou gaan doen, dus daar ga ik dan ook maar beginnen met vertellen. Met zijn zessen hebben we een jungle tour gedaan, erg veel jungle zijn we niet tegen gekomen, maar het was wel erg leuk! We zijn eerst bij twee tempels geweest (Pura Tanah Lot en Pura Ulun Danu Beratan voor de liefhebber) en daarna doorgereden naar de watervallen in de jungle. De tocht naar de watervallen ging helemaal door de bergen, waarbij we steeds hoger gingen, een erg mooie route. Aangekomen bij het gebied van de watervallen begon het te regenen, maar de regen hebben we getrotseerd, en hoe! We hebben in totaal drie watervallen gezien, de laatste was ongeveer een uur lopen door de jungle (wel op een redelijk aangelegd pad) en het regende zo verschrikkelijk hard, dat we compleet doorweekt waren. We voelden ons echte avonturiers, alles was uitgestorven, we waren met compleet doorweekte kleding en schoenen door de jungle en rivieren aan het lopen, hebben gezwommen bij de waterval en namen een shortcut terug naar boven. Voor de duidelijkheid: hier dus totaal geen aangelegd pad. Wel enge beesten. Ook deed het drama zich nog voor dat meerdere mensen bloedzuigers hadden die we vervolgens heel heldhaftig uit elkaars benen hebben getrokken.
Het weekend daarop zijn we met een hele groep richting Lovina gegaan, dit ligt helemaal in het noorden van Bali. Vanuit Lovina hebben we met 11 mensen een tour geboekt waarbij we gingen snorkelen. \'s Ochtends werden met met een busje bij het hotel opgehaald en nadat iedereen snorkels, duikbrillen en flippers had uitgezocht zijn we een heel stuk langs de kust gereden. Vervolgens moesten we een half uur op de boot naar Menjangan eiland, de plek waar we gingen snorkelen. Ik had nog nooit gesnorkeld, maar vond het echt superleuk! Er zijn bij Menjangan stukken in de zee waar het koraal ineens stopt en dan zit er een soort afgrond van 60-70 meter, erg apart maar heel mooi! Ook hebben we erg veel mooie en grote vissen gezien, waaronder Dory van finding nemo. De volgende dag zijn we tijdens de terugweg naar Denpasar weer bij de watervallen geweest, waar dit keer een heerlijk zonnetje scheen.
Verder doen we genoeg andere leuke dingen, met school zijn we bijvoorbeeld wezen raften, naar een Balinees dorpje geweest en hebben we Tanah Lot bezocht. Ook gaan we regelmatig naar het strand of \'s avonds stappen in Kuta. Het stappen is overigens elke keer erg gezellig en goedkoop (Long Island icetea( mix van wodka, rum, tequilla, gin en cola) voor 3 euro, Wodka-Redbull voor 1,50, gratis cocktails en welkomstdrankjes)
Wat we wel steeds vaker meemaken is dat niks hier even snel kan. Zo moesten we van de week wat dingetjes printen voor school, iets waar je in Nederland binnen 3 minuten mee klaar bent. In ons geval duurde het 1,5 uur. Ja. We kunnen printen bij een copyshop in de buurt van het hotel, maar het duurt allemaal erg lang en dingen zijn snel ingewikkeld voor de mensen hier. Uiteindelijk was het erg goedkoop, maar was ook de helft niet leesbaar doordat de inkt bijna op was ;). Ook het eten kan soms verschrikkelijk lang duren, vooral bij het hotel. Het is al een paar keer gebeurd dat wanneer we willen bestellen we nog even een half uur moeten wachten tot dit kan, want dan is de kok is nog naar de winkel voor ingrediënten. Of je hebt besteld en vervolgens komen ze na een half uur zeggen dat ze nog maar twee hotdogs hebben in plaats van drie. Wat ze in dat half uur dan gedaan hebben is ons nog steeds een raadsel. De gemiddelde tijd die we in het hotel moeten wachten op ons eten is ongeveer 1,5 uur, meestal proberen we dan ook ergens anders te eten, of we spelen maar een spelletje! We kunnen er meestal wel om lachen, maar soms zou het wel fijn zijn als dingen een beetje sneller konden ;)
Aankomende week hebben we vakantie. Maandag en dinsdag is het namelijk Balinees nieuwjaar. Balinees nieuwjaar wordt maandag gevierd met ogoh ogoh. Er zijn dan parades met grote zelfgemaakte poppen en beelden, deze worden met veel lawaai door de straten gedragen en worden vervolgens verbrand op het strand. De dag na ogoh ogoh is het Nyepi. Dit is een stilte dag, het is dan verboden om naar buiten te gaan, licht aan te hebben en lawaai te maken. Er rijden ook echt patrouille diensten door de straten om dit te controleren. Dit is omdat er gedacht wordt dat op deze dag de kwade geesten terug komen naar het eiland, maar als alles donker en stil is kunnen ze het eiland niet zien en zullen ze hier dus aan voorbij gaan. Wij willen graag ogoh ogoh meemaken, wat automatisch betekend dat we ook in het hotel vastzitten op Nyepi. We hebben maar vast besloten dat dit een mooie dag is om wat dingen voor school te doen! Op woensdag vertrekken we vervolgens naar Lombok voor een paar dagen. Vanuit Lombok gaan we ook nog voor een paar dagen met de boot naar Gili Trawagan, wat een heel mooi (party) eiland schijnt te zijn. Na onze vakantie hebben we een paar dagen les en dan alweer een week vrij. In deze week gaan we over Java reizen, iets waar ik echt naar uit kijk!
Veel leuke dingen op de planning dus en voor nu een lang genoeg verhaal!
Liefs